A dióhéjas tisztítás tökéletes megoldás lehet a koromlerakódásos szívó csatorna megtisztítására. Az eljárás visszaállítja a gyári keresztmetszeteket és eltünteti a lerakódásokat a szívószelepről, anélkül, hogy a hengerfejet le kelljen venni. Számos, kifejezetten a közvetlen befecskendezéses modern motorokkal rendelkező gépjárművek problémája a szívó oldali szívócső, illetve a szívó csatorna elkokszosodása.Környezetvédelmi okokból a kartergázt és a kipufogógázt is visszavezetik a szívócsatornán keresztül a motorba, emellett benzines motoroknál is alkalmazzák a közvetlen benzinbefecskendezést. Ezek hátránya, hogy a szívószelepeket és a hengerfej szívócsatornáját az üzemanyagpermet már nem tisztítja, így ezekre lerakodnak a kartergázban és a kipufogógázban található részecskék. A lerakódások akadályozzák a szívószelep mozgását, csökkentik a keresztmetszeteket. Ennek következtében csökken a motor teljesítménye, egyenetlen lesz a járása, de előfordulhat, hogy leváló koromdarabok kerülnek a hengerbe és a szelepek közé szorulva komoly problémákat is okozhatnak. Tapasztalatok szerint 60-70 ezer kilométeres futásteljesítményt követően már jelentős kokszlerakódás keletkezik.Az eddigi megoldást a hengerfej szétszerelése és mechanikus tisztítása, felújítása jelentette, de ez rendkívül hosszadalmas és költséges folyamat.
A dióhéj felülete elég kemény, súlya aránylag csekély, így a fémek és műanyagok károsítása nélkül kiválóan lehet eltávolítani a kokszos lerakódásokat, még ha azok teljesen rá is égtek a felületekre. Ezzel kíméletes, mégis tökéletes tisztítást lehet elérni. A hagyományos technológiákhoz képest sokkal kevesebb munkával és idővel jár, így költséghatékonyabb.A technológia lényege, hogy a dióhéj szemcséket nagy nyomású levegő segítségével a a lerakódásra irányítjuk, azok megtisztítják a felületet, úgy, hogy közben kárt nem okoznak. Tisztítási folyamat: a dióhéj és a nagy nyomású levegő segítségével rövid idő alatt megszabadulhatunk a lerakódott koromtól.Megtisztított szívósor: eltűntek a koromlerakódások, a szívósor szinte gyári állapotába került vissza. Összegzésként megállapíthatjuk, hogy ezzel a technikával egyszerű és költséghatékony a motortisztítás, ráadásul sokkal nagyobb mértékű tisztaságot lehet vele elérni, mint a hagyományos módszerekkel.
A Carbon Cleaning Center a dióhéjas tisztításon kívül még más technológiát is alkalmaz. A motor nem csak a szívósorból áll ezért a többi alkatrészeket is meg kell tisztítani a kipufogógáz által okozott szennyeződésektől, ezért tökéletes eredményt érünk el. Motortisztításhoz a Hydrogene Technologies gépét a HCC-5000 gépet használjuk. A piac leghatékonyabb gépével a turbó, dugattyúk, szelepek, porlasztócsúcsok, injektorok, gyertyák, dízel autóknál az Egr szelep, katalizátor, lambda-szondák, részecskeszűrő (DPF Fap) és a kipufogórendszert tisztítja meg.
Dízel autók részére egy külön részecskeszűrő tisztító gépet használunk a Bekis 4001+. Nagy teljesítménye és mérete miatt képes a legkisebb személyautó szűrőit a legnagyobb munkagépek, haszongépjárművek részecskeszűrőit gyári állapotra tisztítani. A motorok teljes szénmentesítése esetén 150 ezer kilométer garanciát vállal! A szerviz idejére akár csereautót is biztosítunk térítésmentesen!